Bordtennisfeber när Para-EM återvänder till Helsingborg 2025

Det kommer att uppstå idrottsmagi när internationella para-bordtennisstjärnor intar Helsingborg. Svenska Bordtennisförbundet, i samarbete med Helsingborgs stad och Visit Skåne, har återigen lyckats locka ett prestigefyllt internationellt bordtennismästerskap till staden.

Mästerskapet som genomförs i september nästa år hålls på Helsingborg Arena. Under det senaste mästerskapet tog det svenska landslaget imponerande tio medaljer, vilket gjorde evenemanget till ett av de mest framgångsrika för de svenska spelarna.

– Det här fina mästerskapet visar hur evenemang har kraften att bidra till ett mer inkluderande samhälle där allas rätt till rörelseglädje firas. Vi är mycket glada att kunna medverka till att det förverkligas, säger Visit Skånes vd Max Granström.

Daniel Ellermann, sportchef på Svenska Bordtennisförbundet, hoppas att succén upprepas. 2019 var det bästa Para-EM:et som han själv har upplevt.

– Mästerskapet var strålande både som event, men givetvis även sportsligt för Sveriges del. Det var ett stort minne för livet och jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Helsingborg 2025, säger Daniel Ellermann.

Helsingborg och den lokala klubben BTK Rekord har blivit kända som flitiga arrangörer av bordtennismästerskap, och staden kommer även vara värd för årets världsmästerskap för ungdomar.

– Vi i Helsingborg är mycket hedrade över att återigen få stå värd för detta prestigefyllda evenemang inom bordtennisvärlden. Värvningen är resultatet av ett mångårigt och mycket fruktbart samarbete med Svenska Bordtennisförbundet. Vi tackar också Visit Skåne som är en viktig samarbetspartner och medfinansiär, säger Henrik Gidlund som är enhetschef på Helsingborg Convention & Event Bureau.

Även det Internationella Bordtennisförbundet (ITTF), huvudarrangören, ser fram emot att återvända till Helsingborg. Para-EM i bordtennis förväntas locka cirka 300 spelare från hela Europa och kommer att äga rum i september 2025.

Svenska Bordtennisförbundets kommande evenemang: 
Juni 2024, Världstourtävling för ungdomar, Helsingborg
Juli 2024, Ungdoms-EM, Malmö
December 2024, Ungdoms-VM, Helsingborg
September 2025, Para-EM, Helsingborg
Oktober 2026, Svenska Bordtennisförbundet 100 år