Fem
skäl
varför

FEM SKÄL TILL VARFÖR DU SKA VÄLJA HELSINGBORG

Vi älskar Helsingborg! Därför tycker vi att det finns tusen goda skäl till varför du ska välja vår stad som destination för ditt nästa möte eller evenemang.
Här listar vi våra fem bästa.

1. PROFFS MED STORT HJÄRTA

Vi på Helsingborg Convention & Event Bureau är förstås experter på vår hemstad och vet vilka möjligheter Helsingborg har att erbjuda. Vi sätter professionalitet, kvalitet och genuint engagemang i främsta rummet. Vår ambition är att du, ditt företag, förening eller organisation ska spara tid och kraft när nästa möte eller evenemang planeras. Med vårt stora kontaktnät får du och ditt evenemang rätt förutsättningar att lyckas. Goda råd brukar vara dyra men vi hjälper och stöttar dig helt kostnadsfritt. Vi finns här för dig!

2. KÄNSLA FÖR KVALITET

Helsingborg är staden för dig som vill något. För oss som bor här är innovation, miljöarbete, nybyggnation och häftiga kulturella upplevelser viktiga ingredienser som skapar livskvalitet. Helsingborg har bland annat en högklassig symfoniorkester, en stadsteater som ligger i teknisk framkant och en toppmodern multiarena för sport, evenemang och möten bara 10 minuters promenad från centrum.
Helsingborg erbjuder många fina boendemöjligheter. Gemensam nämnare är det citynära läget samt den höga och jämna standarden.

3. NÄRHET ÄR ALLT

Helsingborg ligger mitt i det expansiva Öresundsområdet och det är ingen hemlighet att många av stadens invånare räknar Köpenhamn som sin huvudstad. Copenhagen Airport Kastrup ligger endast cirka en timme bort med tåg eller bil. Det är lätt att ta sig till Helsingborg även om du reser inrikes. Ängelholm–Helsingborg Airport ligger inom nära räckhåll med tät trafik till och från Stockholm Arlanda och Bromma.
I den lilla storstaden Helsingborg är avstånden korta och oftast når du mötesanläggningar, arenor, hotell och service efter  bara en kort promenad. Centralstationen i Helsingborg är ett livaktigt centrum för kollektivtrafik som tåg, färja och buss samt flygbuss. Reser du med bil ansluter du smidigt till de stora motorvägarna E4 och E6 strax utanför centrum.

4. SALTA VINDAR PRÄGLAR STADEN

Helsingborgarna är omåttligt stolta över att bo med Sveriges bästa placering vid Öresund. Med sitt milda klimat och badvänliga läge är Helsingborg en härlig destination. Den långa strandpromenaden med sina topprestauranger och rekreationsområden påminner mycket om en sydeuropeisk riviera. Utsikten över de vita stränderna och danska Helsingör med Kronborg slott, där Shakespeare-klassikern Hamlet utspelar sig, är hänförande.

5. GOD MAT OCH SHOPPING I FOKUS

Kullagatan är Sveriges äldsta gågata och de vackra husfasaderna ger charm och mysfaktor. Här finns såväl små butiker med handplockat, unikt sortiment som de flesta stora kedjor. Helsingborg är en av Sveriges krogtätaste städer med ambitiösa köksmästare som fokuserar på närproducerade råvaror och vällagad mat. Flera krogar och kaféer är listade i den prestigefyllda restaurangguiden White guide. Med många nyetableringar förändras krogkartan hela tiden. Säkert är att du på bekvämt promenadavstånd kan njuta av nästan hela världens kök.
Vill du även uppleva Väla, ett av Sveriges största shoppingcenter, tar du dig snabbt och enkelt dit med stadsbuss eller bil.