Hitta
hit

Alla vägar bär till Helsingborg

Det är lätt att ta sig till Helsingborg som är ett nav för såväl nationell som internationell trafik. Oavsett om du åker tåg, buss eller färja till Helsingborg så anländer du till centralstationen Knutpunkten. Härifrån kan smidigt du ta dig vidare med taxi eller stads- och regionbuss. Stadsbussarna är kontantfria och du måste köpa biljett innan du kliver på. Biljetterna köper du i biljettautomaterna på Helsingborgs centralstation eller i Skånetrafikens app. För den som vill ta bilen ansluter E4 och E6 bara några kilometer från centrum.

Flyg

Ta flyget till Ängelholm från Stockholm Bromma eller Arlanda. Restid 1,05 h. Ängelholm Helsingborg Airport ligger 35 kilometer norr om Helsingborg och flygplatsen trafikeras av SAS och Sverigeflyg. Flygbussarna har täta avgångar mellan flygplatsen och Helsingborgs centrum. 
Den internationella flygplatsen Kastrup Copenhagen Airport ligger endast en timme bort med direkttåg via Öresundsbron eller via danska Helsingör och färjan över sundet.
SAS >
Sverigeflyg/BRA >

Tåg

SJ trafikerar de flesta långdistanssträckorna från Oslo, Köpenhamn och Berlin samt inom Sverige. Med snabbtåget X2000 från Stockholm tar det cirka 5 timmar till Helsingborg och cirka 2 timmar från Göteborg. Öresundståg och Pågatåg trafikerar stora delar av Skåne med många avgångar om dagen.
SJ >
Skånetrafiken >

Långdistansbuss


Långdistansbussar går dagligen från Oslo via Göteborg och västkusten till Helsingborg. Bussresan från Oslo tar drygt 6 timmar och 2,5 timmar från Göteborg. Några dagar i veckan går det även att åka buss från Uppsala via Stockholm och Jönköping till Helsingborg.
Swebus >
Bus4you >

Båt

Mellan Helsingborg och Helsingör i Danmark går färjor 3–4 gånger i timmen och resan tar cirka 20 minuter. Från Helsingör kan du sedan ta tåg till Köpenhamns flygplats och Köpenhamns central. Tågresan tar cirka 1 timme.
Forsea >
Sundsbussarna >

Ta dig runt i Helsingborg

Buss

Att åka stadsbuss i Helsingborg är lätt och enkelt. Bussarna går ofta och du behöver inte vänta länge om du skulle missa en avgång. Stadsbussarna är kontantfria och du köper biljett i biljettautomaterna på Knutpunkten eller i Skånetrafikens app.
Skånetrafiken >

Taxi

Taxi utgår från centralstationen Knutpunkten.

Cykel

Det är lätt att ta sig fram på cykel i Helsingborg och cykelbanor finns i princip i hela staden.
Kattegattleden>
Travelshop>

Till fots


I Helsingborg är det korta avstånd till många hotell, restauranger och butiker. Därför är det enkelt och trevligt att gå till fots. Från centrum når du till exempel krogtäta Norra hamnen och den livfulla strandpromenaden inom loppet av fem, tio minuter.