Planera ditt evenemang

Vi gör det enkelt för dig som rättighetsinnehavare att arrangera ett evenemang i Helsingborg.  

I Helsingborg får ditt evenemang möjlighet att synas och lyftas fram på ett tydligt sätt. Vi finns här för att ge objektiva råd och tips samt koordinera dina kontakter i evenemangs- och mötesstaden Helsingborg.    

  • Vi hjälper dig att arrangera site inspection i Helsingborg där du får möjlighet att se och uppleva vad vi kan erbjuda på plats. 
  • Vi hjälper dig att föreslå sociala program och/eller kringaktiviteter. När det är dags att genomföra kan vi ordna turistinformation.
  • Vi ger er möjlighet att nyttja lokaltrafiken till rabatterade priser för att underlätta för deltagarna att uppleva hela Helsingborg på ett smidigt och hållbart sätt. 
  • Vi erbjuder möjlighet till en högtidlig mottagning i Rådhuset. 
  • Vi hjälper er att uppskatta era behov och sammanför er med hotell och evenemangsplatser.
  • Vi tillhandahåller presentationsmaterial om Helsingborg.

Helsingborg har en evenemangsfond som alla har möjlighet att ansöka om stöd hos för det evenemang eller möte som ska förläggas i staden.
Läs mer här 

 

Hitta till Helsingborg 

Helsingborg har ett utmärkt strategiskt läge i Öresundsregionen. Det är smidigt att resa hit, oavsett vilket färdsätt du väljer. Tåg- och färjeförbindelserna knyts samman vid Helsingborg Centralstation mitt i city. Strax utanför staden möts de två viktigaste Europavägarna E4 och E6 och det tar endast cirka en timme med tåg eller bil till den internationella flygplatsen Kastrup i Köpenhamn. Ängelholm/Helsingborgs flygplats med turer till bland annat Stockholm, ligger bara en halvtimme bort.  

Med Skånetrafiken reser man lätt och smidigt i hela Skåne och i delar av Danmark längs sträckan från Kastrups flygplats via Köpenhamn och upp till Helsingör. Allt ligger inom nära räckhåll. Det finns också smidiga lösningar för stora grupper. Kontakta oss för mer information. 

Helsingborg erbjuder en helt unik upplevelse! Här hittar du storstadens utbud inom småstadens promenadavstånd vilket ger besöksvänliga och hållbara evenemang – a walkable city!

 

Avstånd från centrala Helsingborg: 

Oslo503 km
Göteborg –  210 km
Helsingör –  4 km
Köpenhamn –  53 km
Copenhagen Airport –  96 km
Halmstad –  80 km
Ängelholm Helsingborg Airport –  34 km
Stockholm –  555 km
Lund –  48 km
Hamburg –  380 km
Malmö –  64 km 

 

Vill du arrangera ett evenemang i Helsingborg?

Välkommen att kontakta oss på Helsingborg Convention & Event Bureau. 

Henrik Gidlund

Enhetschef/Projektledare Evenemang & Kultur