Välkommen till Helsingborg!

Här är det helg nästan jämt. I alla fall om man med helg menar långa, sköna dagar av oförfalskad njutning. I Helsingborg finns det massor att göra. Välj mellan vild natur och välansade trädgårdar eller parker. Besök någon av stadens White Guide-listade restauranger. Gå på teater, konserter och konstmuseer som håller högsta klass. Eller ta färjan över till Helsingör. Här hittar du ett urval härliga upplevelser i och omkring Helsingborg. Om du vill veta ännu mer om Helsingborgs utbud besök Visit Helsingborg. 

KULTUR – WKND

Kulturutbudet i Helsingborg är stort. Dunkers kulturhus, Helsingborgs Konserthus och Helsingborgs stadsteater erbjuder till exempel ett variationsrikt och högklassigt utbud. På den danska sidan av Öresund, endast en kort färjetur bort, kan man besöka Hamlets slott Kronborg. Den konstintresserade kan enkelt åka vidare till Louisiana Modern Museum of Modern Art som med sitt häftiga läge vid vattnet bjuder på en underbar upplevelse.

SOFIERO SLOTT OCH SLOTTSTRÄDGÅRD

Vad är mer romantiskt än en slottsträdgård?  Sofieros vidsträckta park bjuder på både välordnade blomsterrabatter, konstupplevelser, springvänliga gräsmattor och vildvuxen natur. Ravinerna kring slottet har en av Europas finaste samlingar av rhododendron med över 400 arter. Sofiero hjälper gärna till och skräddarsyr ett besök efter era behov och önskemål.

FREDRIKSDAL MUSEER OCH TRÄDGÅRDAR

Det är svårt att inte bli förälskad i Fredriksdals museer och trädgårdar som är en grön oas mitt i staden. Att kliva in här är som att besöka gamla tiders Skåne. Hälsa på djuren i stallet, följ med herrgårdsmamsellerna på en rundvandring och ta en fika under äppleträden när energin tar slut. Fredriksdal erbjuder en mängd guidade turer för grupper.

FOODIE – WKND

Helsingborg och den omkringliggande regionen är utan överdrift ett viktigt nav för mat och råvaror i toppklass. Havet förser oss med fisk och skaldjur och den bördiga slätten ger säd, grönsaker, kött och mejeriprodukter. I Helsingborg finns också ett stort antal ambitiösa och prisbelönta restauranger. Staden bjuder även på ett antal andra härliga specialiteter.

Helsingborgs bryggeri

Bryggeriet i Helsingborg har anor från mitten av 1800-talet. Om du bokar en visning får du en spännande och lättsam vandring genom skånsk bryggerihistoria som avslutas med en ölprovning uppe på bryggeriets mysiga vind. Ett måste för livsnjutaren!

Ålgrändens ost & delikatesser

Ostbutiken i Ålgränden är något av en institution bland helsingborgarna. Här hittar du närproducerad ost från små lokala mejerier och utvalda klassiker. 
Ålgrändens ost & delikatesser ligger mitt i centrala Helsingborg och här kan ni boka in en härlig ost- och vinprovning. En perfekt start på en trevlig kväll.

Lakritsfabriken i Ramlösa

Älskar du lakrits så är ett besök i Lakritsfabriken att rekommendera. Botanisera bland premiumlakrits gjord på de allra bästa råvarorna. Boka en provning på hemsidan så får du en intressant lektion i lakritshistoria samt smakprover ur sortimentet.

TURA

Helsingborgarna älskar att ”tura” över sundet och njuta av färjornas danska läckerheter och den härliga utsikten från soldäck. Vill du göra som helsingborgaren, kliv på färjan och åk fram och tillbaka. Du hinner gott och väl prova pølser och øl – eller som vi säger: ”två röda och en grön”.