Vi hjälper dig som arrangör

På Helsingborg Convention & Event Bureau är vi experter på vår stad och vi vet vilka möjligheter den har att erbjuda. Vi gör det enkelt för dig som rättighetsinnehavare att lägga evenemang och möten i Helsingborg.

Med ett brett nätverk av aktörer som kan underlätta i ditt arbete kan vi lotsa dig för att få rätt kontakter. Vi står även till tjänst med att paketera Helsingborgs erbjudande i en ansökan.

Stadens evenemangsfond är ett centralt verktyg för oss och dess kriterier är vägledande. Evenemangsfondens mål är att utveckla Helsingborg som evenemangs- och turistdestination genom ett varierat evenemangsutbud. Fonden ska möjliggöra för aktörer att genomföra evenemang och möten i Helsingborg.
Läs mer om evenemangsfonden och gör din ansökan här.

Flertalet av hotellen i Helsingborg är med i Helsingborgs Hotellgrupp och med hotellgruppens hjälp säkrar vi att det finns hotellrum i staden när ditt möte eller evenemang skall genomföras. 

Vi har ett tätt samarbete med Visit Skåne som har som uppdrag att stärka Skånes varumärke internationellt, och främja besöks- och eventnäringen i regionen. Här kan du som arrangör också söka stöttning genom olika alternativ. Kontakta oss för att få veta mer. 

En annan värdefull samarbetspartner är Helsingborg City som verkar för att fler skall besöka city, stanna längre och uppleva något som är värt att berätta vidare. 

Hos oss får du en kontaktperson som hjälper dig hela vägen och av erfarenhet vet vi att detta skapar extra trygghet, möjlighet att utveckla evenemanget eller mötet samt ger en kvalitetssäkring för dig som värd. Våra tjänster är dessutom helt kostnadsfria!

 

Marknadsföring 

Du kan synliggöra att just ditt möte eller evenemang är i Helsingborg genom att registrera det i vår databas, då syns det på webbplatser som www.helsingborg.se och www.visithelsingborg.com samt på stadens infopoints.   

Som arrangör kan du även boka ytor som vitriner, stadspelare och digitala infartsskyltar.

  • Vi hjälper dig att arrangera site inspection i Helsingborg där du får möjlighet att se och uppleva vad vi kan erbjuda på plats. 
  • Vi hjälper dig att föreslå sociala program och/eller kringaktiviteter. När det är dags att genomföra kan vi ordna turistinformation på plats och ibland också en turistinformatör om behovet finns. 
  • Vi ger er möjlighet att nyttja lokaltrafiken till rabatterade priser för att underlätta för deltagarna att uppleva hela Helsingborg på ett smidigt och hållbart sätt. 
  • Vi erbjuder möjlighet till en högtidlig mottagning i Rådhuset. 
  • Vi hjälper er att uppskatta era behov och sammanför er med hotell, mötes- och evenemangsplatser.
  • Vi tillhandahåller presentationsmaterial om Helsingborg.

Helsingborg har en evenemangsfond som alla har möjlighet att ansöka om stöd hos för det evenemang eller möte som ska förläggas i staden.
Läs mer om Evenemangsfonden och gör din ansökan här.

Hör av dig, så berättar vi mer!

Henrik Gidlund

Enhetschef/Projektledare Evenemang & Kultur

Elin Lindström

Projektledare