Värdskapsprogram

Vi söker nya ledstjärnor!

Är du positiv till nya utmaningar? Känner du till ett möte eller evenemang som du eller er organisation/förening vill engagera er i för att locka det till Helsingborg? Då har du rätt förutsättningar för att bli vår nästa lokala värd.

Under ett par veckor hösten 2019 förvandlades Helsingborg till ett centrum för vintersport när Curling-EM för första gången arrangerades i Skåne. Förutom den massmediala exponeringen både nationellt och internationellt bidrog EM till en ökad turistekonomi och ett betydelsefullt arv i form av investeringar i stadens ishallar.

Curling-EM är ett av många lyckade evenemang som blivit verklighet tack vare ett utomordentligt lokalt värdskap. Visste du att det inte krävs några förkunskaper för att bli en lokal värd, bara engagemanget och viljan att vara med där det händer?

 

Curlingklubben antog utmaningen

Helsingborgs Curlingklubb med ordförande Emma Pettersson i ledningen tog sig an uppdraget som lokal värd för Curling-EM 2019.

–Det kändes hedrande även om jag förstod att det skulle innebära hårt arbete. Stödet från Helsingborgs stad, Region Skåne och Curlingförbundet var mycket bra och underlättade för oss, säger hon.
Som värd var det klubbens främsta arbetsuppgift att förhandla men också att planera, leda och fördela arbetet inför och under evenemanget.

–Det var underbart att se hur både träningarna och tävlingarna flöt på direkt redan under första dagen. Sedan tar jag förstås med mig att jag fått möta så många goa människor och att det var så mycket publik, mediabevakning och tv-sändningar, säger Emma Pettersson.

 

Bli lokal värd du också!

De flesta stora möten och evenemang behöver lokal förankring för att kunna förverkligas. Vi på HCEB är alltid i behov av fler som vill engagera sig och bidra till att göra Helsingborg till en fantastisk stad.

Vem kan bli lokal värd?
– Vi söker föreningar i idrotts- eller kulturvärlden, förvaltningar i staden, företag, institutioner på universitetet eller avdelningar inom sjukvården.

Varför ska jag anmäla mitt/vårt intresse?
– Att vara lokal värd är spännande och lärorikt, det är också en möjlighet för din förening eller organisation att vara en del av något större. Det är en rolig och viktig uppgift som Helsingborgs stad även uppmärksammar när vi i slutet av varje år samlar alla lokala värdar under högtidliga former.

Hur funkar det?
–Som värd bidrar du med din lokala kännedom om staden. Du är kontaktperson till arrangören/rättighetsinnehavaren* och hjälper till med allt från programläggning till planering av själva evenemanget. Du ser till att rättighetsinnehavarens önskemål uppfylls, efter de förutsättningar som finns. Att ta på sig ett värdskap innebär en del jobb men ska inte kännas betungande. Det är främst väldigt lärorikt och berikande.

Vågar jag?
–HCEB finns vid din sida för stöd och praktiska råd. Vi hjälper dig att komma i kontakt med de personer som är relevanta för att kunna planera och genomföra ett riktigt bra möte eller evenemang.

*Rättighetsinnehavare. Så kallas den som äger rättigheterna till ett evenemang eller möte.

Blev du nyfiken? Har du fler frågor? Eller har du redan ett möte eller evenemang som du eller din förening vill genomföra? Kontakta oss så pratar vi vidare.

 

 

Nya möjligheter med vårt värdskapsprogram

Att vara värd för ett möte eller evenemang är ett spännande och ärofyllt uppdrag. För oss på HCEB är våra värdar mycket betydelsefulla nyckelpersoner. Nu hoppas vi att du som tidigare varit lokal värd, eller funderar på att stå som värd för ett framtida möte eller evenemang, vill bli en del av vårt värdskapsprogram.

Bild på värdar till värdskapsprogrammet

Vi behöver dig!

Värdskapsprogrammet är ett nytt, informellt nätverk där vi samlar er som tidigare varit lokala värdar och knyter kontakt med nya, potentiella värdar. Syftet är att initiera nya samarbeten, men framför allt att utbyta erfarenheter, tankar och idéer om hur vi gemensamt kan utveckla Helsingborg som mötes- och evenemangsdestination så att vi kan locka fler möten och evenemang till staden.
Vi träffas två gånger om året under lättsamma och trevliga former.

Ring oss gärna om du har frågor eller vill anmäla dig till värdskapsprogrammet!

 

Malin Hollgren – Projektledare möten & kongresser
Helsingborg Convention & Event Bureau
Mejl: malin.hollgren@helsingborg.se
Tel: +46 730 55 04 48

Henrik Gidlund–Enhetschef/projektledare evenemang & kultur
Helsingborg Convention & Event Bureau
Mejl: henrik.gidlund@helsingborg.se
Tel: +46 722-36 85 06