Vi söker nya ledstjärnor

Är du positiv till nya utmaningar? Känner du till ett möte eller evenemang som du eller er organisation/förening vill engagera er i för att locka det till Helsingborg? Då har du rätt förutsättningar för att bli vår nästa lokala värd.

Under ett par veckor hösten 2019 förvandlades Helsingborg till ett centrum för vintersport när Curling-EM för första gången arrangerades i Skåne. Förutom den massmediala exponeringen både nationellt och internationellt bidrog EM till en ökad turistekonomi och ett betydelsefullt arv i form av investeringar i stadens ishallar. 

Curling-EM är ett av många lyckade evenemang som blivit verklighet tack vare ett utomordentligt lokalt värdskap. Visste du att det inte krävs några förkunskaper för att bli en lokal värd, bara engagemanget och viljan att vara med där det händer?

 

Curlingklubben antog utmaningen

Helsingborgs Curlingklubb med ordförande Emma Pettersson i ledningen tog sig an uppdraget som lokal värd för Curling-EM 2019. 

–Det kändes hedrande även om jag förstod att det skulle innebära hårt arbete. Stödet från Helsingborgs stad, Region Skåne och Curlingförbundet var mycket bra och underlättade för oss, säger hon.
Som värd var det klubbens främsta arbetsuppgift att förhandla men också att planera, leda och fördela arbetet inför och under evenemanget. 

–Det var underbart att se hur både träningarna och tävlingarna flöt på direkt redan under första dagen. Sedan tar jag förstås med mig att jag fått möta så många goa människor och att det var så mycket publik, mediabevakning och tv-sändningar, säger Emma Pettersson. 

 

Bli lokal värd du med

De flesta stora möten och evenemang behöver lokal förankring för att kunna förverkligas. Vi på HCEB är alltid i behov av fler som vill engagera sig och bidra till att göra Helsingborg till en fantastisk stad. Kontakta oss för att veta mer!